Loading...
  • Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

    Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

  • Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

    Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

  • Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

    Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

  • Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

    Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

Bailiwick at the Orleans Hotel & Casino

Las Vegas, Nevada
2016

Our firm was hired to design a new 9,700 sf “industrial, gritty, and chic” gastropub to replace two dated restaurants while catering to a younger and hipper clientele.  Programatically, the voluminous design includes a new commercial kitchen, a main dining room, private dining room, bar, lounge, billiards room, and performance stage.  Positioned at the entry, the large blackened steel clad bar aligns with the elevated stage where live music is played daily.  A field of chic crème colored floor tile surrounds the bar for contrast while an industrially detailed canopy supporting six large TV’s is suspended from the ceiling over the bar creating an intimate moment in a warehouse type volume of space.

From the steel clad, industrially lit entrance, patrons get a glimpse of the stage backdrop which is custom graffiti artwork printed on acoustical wall panels.  Several transparent screen wall elements fabricated from sliced tube steel shapes create a dynamic visual effect while separating the bar and lounge from the main dining room.  At the brick and steel screen wall, artisan glass pendant lights warmly glow above reclaimed hickory table tops (matching the bar top) that cantilever from a concrete pony wall expressing industrial materials and detailing.

Materials include brick, cement veneer, rustic metal panels, shou-sugi-ban wood, or glass (at the exterior only).  The tone of the billiards room is set by a lower 10-foot ceiling height and the blend of Shou-sugi-ban wood, rustic wood plank luxury vinyl tile, industrial lighting fixtures, and two beautifully appointed vintage billiards tables (with gray felt).  A contemporary drink niche is built into the brick wall separating the billiards room from the main dining room.  The Gastropub is separated from the Casino by a transparent steel industrial sash glazing system to provide a controlled environment and views into the venue.